Редовната резитба е съществена част от грижата за кивито.  
Резитба помага да се създаде силна рамка, баланс на растежа, производство на плодове и разработване на отворен навес, който използва светлината ефективно.
Направете резитбата на растението в хладния сезон, докато растението е в латентно състояние.
Пренебрегването на резитбата, води до една заплетена бъркотия от дървесни клони, от което растението може да спре производството на плодове.
Не забравяйте, че кивитата растат много дълги, много тежки и могат да станат неуправляеми в рамките на един сезон, заради което изискват много здрава структура.

Първата година, трябва да се съсредоточите повече върху правия растеж.
Най-хубавият летораст се привързва хлабаво за временна подпора, за да може да расте направо нагоре и не се допуска да се увива около подпората.
Той ще бъде Вашият основен лидер.
Всички странични разклонения се премахват, докато лидера достигне горната част на гредата.

Когато стигне до горе, изрежете лидера наравно с телта за да се насърчи растежа на страничните рамена.
Новите рамена, покарали от централния лидер, се привързват в обратна посока по телта.
Когато страничните рамена покарали от централния лидер, достигнат края на структурат, ги отрежете за да насърчите страничните леторасти.
В зависимост от времето на засаждане, това вероятно ще се случи в втория сезон на растежа.

От рамената на централния лидер, покарват леторасти, като в пазвите на първите 6 - 7 листа ще се развиват бъдещите плодове.
Плодните леторасти се формират през 30 - 40 сантиметра, а излишните леторасти се премахват.
Фокусирайте се върху изграждането на силен страничен растеж на леторастите, като изрязвате рамената простиращи се отвъд гредите и премахвате издънките, които се усукват около леторастите или излизат в грешна посока.
Ако кивито не формира добри странични леторасти, отрежете ги обратно до рамената, като ги оставите с дължина от 4 см. и опитайте отново следващата година.

Кивито започва да дава плодове приблизително 3 до 4 години след засаждането, но в някои случаи може да отнеме повече време, за да се установи.
Всички плодове идват от новия растеж на леторастите, които са на една година.
Основната резитба се прави през зимата, премахвайте мъртвите, болни, счупени клони и всички плодни леторасти от предходната година, които не са необходими за следващия сезон.
Режете излишните леторасти за да поддържате управляема дължина, като това зависи от структурата, която са изградили.

Разстоянието между кивитата, трябва да е от 2.5 до 4.5 метра.
 
Оптималното време за резитба на женските растения, е края на зимата, докато растението е в латентно състояние.
Огледайте леторастите последователно и отстранявайте заплетените издънки.
При женските растения, излишните листа могат да бъдат отстранени над пъпките през лятото, за да позволи на слънчевата светлина, да стигне до развиващите се плодове.
Изрязвайте обратно едногодишните стари леторасти, върху женски растения на 8 до 12 пъпки.

Тъй като мъжките кивита не произвеждат плодове, те се нуждаят единствено от резитба, която да контролира растежа.
Мъжките растения трябва да се подрязват веднъж, през лятото веднага след цъфтежа, за да се стимулира растежа на нови леторасти.
Резитба на мъжките растения включва отстраняването на леторастите, които са прохзвеждали цветове предходната година, като се изрязват назад към рамената.
Всички енергични вертикално разсположени издънки, също се намаляват, както и всички силно преплетени леторасти, за да се поддържа добра рамка.
Поддържайте структурата и се уверете, че светлината прониква добре в растението, за да може да се стимулира правилно, бъдещия растеж и цъфтеж.