Нарът има изключително дълъг живот, съществуват образци във Франция, които са известни повече от 200 години.
Обаче, силата на плододаването при нара намалява след около 15 - 20 години.

Когато се отглеждат в по-топли райони или в саксия, те са широколистни вечнозелени или полу-вечнозелени, красиви растения с ярко зелени листа и оранжево-червени цветове, които украсяват дръвчето за около 6 месеца в годината.

Когато се подрязва, нарът може да стигне до 6 - 8 метра височина.
За да се увеличи производството на плодове, както и да се поддържа атрактивна форма - е важно нарът да се изрязва.

Изберете 5 - 6 горни разклонения, които да формират короната на дръвчето и ежегодно премахвайте всички останали, които пречат на основните и засенчват вътрешността на дървото, като пряко се отразяват на формата му.
Клоните са ъглови, често бодливи и съществува силна тенденция за избиването на издънки от основата, които също трябва да се почистват.
Тъй, като разклоненията на младите растения са твърде нежни, е препоръчително - през първите години да се привързват с дървени шишове, за да се отвори вътрешността на короната.
Този тип рязане ще насърчи основната форма, ще позволи на светлината да прониква във вътрешността на дръвчето и ще намали значително болестите.
Допълнително подрязване краищата на клоните, почти не е необходимо, но ако се наложи, го прилагайте съвсем леко - само, колкото да се поддържа балансирана форма.

При вече израстналите дървета, които произвеждат малко плодове, можете да прилагате по-убедително изрязване, което ще насърчи растежа на млади разклонения и ще увеличи значително добивите.
Най-доброто време за подрязване на дърветата е в началото на пролетта, преди пъпките да се отворят, но задължително след, като риска от измръзване е преминал.