Някои от ползите за здравето от крушите включват способността им да помагат при загуба на тегло, подобряване на храносмилането, подобряване здравето на сърцето, регулиране нивата на течности в организма, намаляване на кръвното налягане, увеличаване на когнитивните способности, предотвратяване на рак, възстановяване на тъканите, стимулиране на имунната система, намаляване на възпалението, увеличаване на метаболизма, подобряване на кръвообращението и предпазване от остеопороза.
Някои от активните и ефективни компоненти в крушите са калий, витамин С, витамин К, фенолни съединения, фолиева киселина, диетични фибри, мед, манган, магнезий, както и витамини от В-комплекс.

Ползи за здравето от Крушите:

Храносмилането и здравето на дебелото черво

Крушите имат много важна роля в човешкото храносмилане.
С една-единствена круша се предоставя 18% от препоръчителната дневната доза на фибри, което е много важно за храносмилателната система.
Освен това, крушите стимулират секрецията на стомашни и храносмилателни сокове, така че храната се движи по-гладко.

Антиоксидантна активност

Подобно на много други плодове, крушите са богати на антиоксиданти, които се борят с различни заболявания и състояния на организма.
Антиоксидантите работят за отстраняване на свободните радикали, които се натрупват в тялото след клетъчния метаболизъм.
Тези свободни радикали мутират здравите клетки в раковите клетки, което може да доведе до редица други опустошителни последици.
Следователно, антиоксидантните компонентите на витамин С, витамин А, и флавоноидни съединения като бета-каротин и лутеин в крушите, могат да помогнат на тялото, да се освободи от тези опасни съединения.

Рак

Крушите могат да предотвратят множество различни видове рак -  на дебелото черво, ректума, на гърдата, на простатата и белите дробове.

Имунната система

Отдавна е известно, че Витамин С помага на имунната система, като стимулира производството на бели кръвни клетки и активност.

 

Съдържание на калий

Крушите могат да имат значително въздействие върху здравето на сърцето, заради съдържанието на калий, който понижава кръвното налягане и намалява напрежението в цялата сърдечно-съдовата система, като я прави по-устойчива към образуването на съсиреци и увеличава притока на кръв към всички части на тялото, като насърчава ефективната им функция.
Понижаването на кръвното налягане е свързано с по-ниска вероятност за сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза, инфаркти и инсулти.
И накрая, калият работи като регулатор на течностите в тялото, което означава, че той държи различните части на тялото хидратирани и осигурява баланса на основни течности в клетките и органите.

Зарастване на рани и възстановяване на тъкани

Витамин С е съществена част от синтезирането на нова тъкан в различни органи и клетъчни структури на тялото.
Това поддържа метаболизма на тялото да работи гладко, с което се гарантира, че всички функции работят правилно.
Освен това, зарастването на рани се ускорява с високите нива на аскорбинова киселина, така че малките наранявания, порязванията, и щетите, нанесени от заболявания, може да заздравеят по-бързо, ако добавите високи нива на този важен хранителен елемент съдържащ се в крушите.
Също така, помага на повредените кръвоносни съдове, което намалява натоварването на сърдечно-съдовата система и предпазва от някои сърдечни заболявания.

Подобряване на кръвната картина

При пациенти, които страдат от анемия или други минерални недостатъци, крушите могат да бъдат много полезни, поради тяхното съдържание на мед и желязо.
Медта улеснява и подобрява усвояването на минерали в системата, а повишените нива на желязо означават, че червените кръвни клетки се увеличават.
Желязото е важна част от хемоглобина и анемията е другото име за недостиг на желязо.
Можете да предотвратите умората, когнитивната неизправност и мускулнатата слабост, чрез консумирането на круши, защото те са с високо съдържание на желязо и мед.

Вродени дефекти

Фолатите са другите ценни хранителни компоненти на крушите, които намаляват дефектите на невралната тръба при новородените, така че яденето круши може да осигури защита за здравето и щастието на бебето.

Възпаления

Антиоксидантните и флавоноидни компоненти на крушите, могат да индуцират анти-възпалителни реакции в организма и да намаляват болката, свързана с възпалителните заболявания.
Това включва, намаляване на симптомите на артрит, ревматични заболявания, подагра и други.

Здравето на костите

Високото минерално съдържание на крушите, включва магнезий, манган, фосфор, калций и мед, които могат да намалят костната минерална загуба и инвалидизиращите заболявания като остеопороза и обща слабост на организма.

Кожата, косата и очите

Един от най-разнообразните витамини в човешкото тяло е витамин А.
Крушите са с високо съдържание на витамин А и последващите му компоненти като лутеин и зеаксантин.
Те действат като антиоксидант и участват в редица ензимни реакции и функции на органите.
Крушите,могат да намалят ефектите на стареене на кожата като бръчки и старчески петна, могат да намалят загубата на коса, макулна дегенерация, катаракта, както и различни други състояния, свързани с процеса на стареене.