Кивито не трябва да се засажда в райони, където често има силни сухи ветрове, тъй като клоните изложени на вятъра изсъхват.
Защитените зони с северно изложение, са най-подходящи за кивито, тъй като това ще предотврати ранния растеж през пролетта, което всъщност ги прави податливи на замръзване.
Кивито предпочита леко кисела, добре дренирана почва и място, което получава поне 6 часа слънце на ден, за да бъде в състояние да произвежда плодове.
Растенията не понасят солени почви.
Тъй като кивито отнема много място, най-добре е да го засадите до ограда или на асма.
Разстоянието между кивитата, трябва да е от 2.5 до 4.5 метра.

Когато сте готови, изкопайте дупка, достатъчно голяма, за да поберат корените.

Младите растения са чувствителни към наторяването, затова прескачаме тази стъпка /през първата година кивито, не се тори/.

Когато растението е във найлонов ръкав /както във нашия случай/, е желателно засаждането да стане заедно с найлоновия контейнер.


Това е важно, за да не се разположи кореновата система само на повърхността, а да пробие по-дълбоко в почвата.
За целта, е нужно единствено да отрежете дъното на контейнера, и ако корените са сухи - да ги намокрите преди засаждането.

В случай, че кивито е в саксия или друг съд, който не позволява да изпълните по горните стъпки - полейте го обилно и много внимателно отстранете саксията, за да не нараните нежните корени.

Поставете го в готовата дупка и заровете с рохкава пръст, като се стараете да не го заравяте повече, отколкото е било в контейнера.

Утъпчете добре, за да премахнете въздушните джобове от корена и полейте обилно с вода.

Имайте предвид, че кивито се нуждае от големи количества вода по време на цялата вегетация, поливайте редовно и дълбоко през първата година, особено през лятото и сухите периоди.