Ябълка - Канадска Ренета
Прегледи: 2363
Ябълка - Канадска Ренета Ябълка - Канадска Ренета Ябълка - Канадска Ренета Ябълка - Канадска Ренета Ябълка - Канадска Ренета Ябълка - Канадска Ренета Ябълка - Канадска Ренета
Ябълки
Асортимент : Ябълки
Сорт : Ябълка - Канадска Ренета

Произход : Ябълките Reinette du Canada са сорт, за който се смята, че е роден в Нормандия, Франция. Голяма част от историята на ябълката е неизвестна, но ябълките Reinette du Canada са регистрирани за първи път през 18-ти век и са широко отглеждани като търговски сорт в началото на 19-ти век. Ябълките се отглеждат в търговската мрежа и в частни овощни градини в цяла Европа през 19-ти и 20-ти век и в крайна сметка са засадени в Новия свят в средата на 19-ти век. През 1901 г. ябълките Reinette du Canada получават награда за заслуги от Кралското градинарско дружество в Англия за популярността си като силно ароматна ябълка. Днес ябълките Reinette du Canada се продават чрез местни пазари, ферми и дистрибутори в Европа и Северна Америка.
Дърво : Силно растящо.
Цъфтеж : Средно късен 15 – 30 април.
Срок на зреене : 20 – 30 октомври.
Опрашители : Айдаред.
Устойчивост : Дървото е известно със своята устойчивост на болести и особено атрактивните си цветове през пролетта.
Тегло : 250 - 270 гр.
Наградни точки : 1
Наличност : 43
Цена : 12,00лв.
Цена в наградни точки : 10

Формата и размерът на тази необичайна и хубава ябълка варира значително.
Месото е бяло до жълто, финозърнесто, хрупкаво и умерено плътно. Тъй като плодовете се съхраняват при продължително съхранение, месото омеква и вкуса се променя на леко тропически, балансиран и с нотки на киви и лайм. Когато са прясно събрани, ябълките имат сладко-тръпчив, остър вкус на зелена ябълка.